Business Joomla Themes by Justhost Reviews

 

ЗАД ЗАВЕСАТА НА ВТОРАТА СТУДЕНА ВОЙНА С "РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ" НА БОРБА СРЕЩУ НОВОТО "ОЛИГАРХИЧНО РОБСТВО"


УВАЖАЕМИ МЛАДИ СЪНАРОДНИЦИ,

Всичко, което ви казваме в настоящия сайт, е "начин на мислене", изхождащо от нашата идеология"реалната демокрация", за да разберете, че това е велико, изключително градивно идейно течение и най-високо развит демократичен модел в света, носещо само просперитет на народите, родено в Европа след
II Световна война, наложено като обществена настройка в развитите европейски демокрации от северна и средна Европа и което промени тотално Европа и света в нашето съвремие.

За съжаление, то и до сега остава напълно непознато за българското общество . За разлика от други европейски народи, които започват да живеят в  истинска демокрация от началото на 20 век, през целия минал век българският народ живя в авторитарен монархически и тоталитарен комунистически режими, а след 1947г. му бе наложена  от САЩ "Желязната завеса" на Първата студена война, целяща разделяне на източна от западна Европа.

След 1989 г.българският народ излиза от тоталитарния комунистически режим като млада демокрация, без политическа система и непознаващ демокрацията въобще, загубил предишния си обществен идеал от социализма. Точно тогава отново САЩ, чрез инструмента си "Отворено общество" спусна между източна и западна Европа нова желязна информационна завеса, откри Втора студена война с цел източноевропейските млади демокрации да не научат за постиженията на западноевропейците и да не приложат техния опит. Постиженията на Европа и до сега остават непознати за българите.

След II Световна война страните от западна Европа и САЩ се движат по коренно различни икономически и обществени пътища. В западна Европа се ражда нов демократичен и обществен модел- "реалната демокрация", стъпила здраво върху "политическия плурализъм" и наследството на Европа - идеите на Френската революция за "равенство свобода и независимост"( в 20 век прибавено и "справедливост"), и чийто остовни принципи са народовластие, антикорупция и силна национална идея.   

 

Гръбнакът на реалната демокрация е изключително добро РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ, като към класическото разпределение на властите -изпълнителна, съдебна, законодателна от политическа е добавено и четвърто разделение на властите с отделяне на корпоративните интереси от властта и политиката( общо 4 (четири) разделения на властите) .Това изключва раждането на олигархия, безмилостно е към всякаква корупция и най вече използването на властта за лично обогатяване, и изисква политическите елити да работят изключително и само за обществения интерес и народа. 

В САЩ  остават и до днес непознати идеите на Френската революция, там се изгражда друг демократичен модел-"представителната демокрация", стъпил върху друг икономически и обществен модел и намиращ се в юношеска възраст спрямо "реалната демокрация" на западноевропейците.В американския модел липсва четвъртото разделение на властите на европейците и това предполага раждането и наличието на олигархия и влиянието на олигархичните корпорации върху политиката и властта.

 

Във всички западноевропейски университети сега се преподава науката "Най-нова политическа история на Европа" за обществения и демократичен път на Европа след II Световна война, от която българското общество вече 20 години преход и "демокрация"продължава да няма и понятие.

 

Западноевропейците родиха и имат още една наука- за "своята- европейска цивилизация", с която познават добре силата на своята цивилизация и не се подават на ислямизация, въпреки "мирните"нови планове на Турция за ислямизация на Европа и навлизането на ислямски маси в нея.

 

 

В 2010 г. в България продължава положението тези две науки да не се преподават в никой български университет и учебно заведение, те са заменени с преподаване само на "американски ценности".

 

 

"Отворено общество" е пуснало отровни корени в над 1200 български учебни заведения и организации и е спуснало  "информационна желязна завеса"  пред българското общество за истината за "реалната демокрация" на западноевропейците и така е изолира България от нейното естествено цивилизационно лоно-Европа.

 

 

"Отворено общество " не е познато в никоя западноевропейска страна, не е прието в западна Европа,  вече е забранено в много източноевропейски страни и също млади демокрации.
Но продължава да се шири в българското общество и да държи очите му затворени за истината на "реалната демокрация" на неговите западноевропейски братя.

 

 


И дори нещо повече: Под диригентската палка на инструмента за външна политика на САЩ в Източна Европа-" Отворено общество" през прехода се роди новата българска олигархия.
Олигархията е политически модел на САЩ, но не и познат в развитите европейски страни и демокрации от северна и средна Европа, там няма олигархия и не може да същестува в условията на реална демокрация.

Чрез създадения нов политически елит в младите източноевропейски демокрации, САЩ внесе своя икономически модел в тях, унищожи икономиките и държавността им и ги направи лесна играчка  в ръцете си и свои сателити, като чрез тях се подриват единството на ЕС и връзките на Русия с Европа и ЕС.

Българската олигархия заграби националните богатства през прехода с пладнешки грабеж и бе внедрена в основните партии, управлявали България- БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГЕРБ.
Сега се наблюдава друго "явление"- българската олигархия се окопава и защитава от надигащия се народен гняв  с приемаме закони в своя защита, американски военни бази и ПРО,  с одобрението и подкрепата на САЩ.

Олигархията в България ръководи всички партии, управлявали България през прехода.
За това идеите на"Отворено общество" са станали  настолна книга на всички български правителства през прехода и тласкат българското общество по НЕевропейски обществени и ретроградни пътища на развитие, като изкарват по този начин България вън от Европа.

Поради тази причина българския народ не може все още да види ясно състоянието, до което е докаран в прехода и да разпознае в тъмнината лицата на истинските си душмани, за да намери пътищата за борба.

Най-неинформирано се оказва  младото поколение, живяло в последните 20 години криминален преход, то няма от къде да получи ясен поглед за нещата, нито може да се бори за бъдещето си.

А именно младите трябва да променят България и се борят за нейното бъдеще.

Гражданско Движение "Идея за България" отрича изцяло създаденото политическо статукво през прехода, счита го за напълно криминално и позорно и поддържа взаимоотношения само с гражданското общество. 

В настоящия сайт ние ви казваме - кой ограби българския народ през прехода, кой го доведе до положение на най-беден народ в Европа, кой му отне бъдещето и свободата, кой извърши геноцид над него и кои са пътищата за избавление от "новото олигархично робство"!

Да се обединим и с Апостолска вяра и борба си върнем България и СВОБОДАТА!

Който иска да спре страшния грабеж и корупция, вихрещи се повече от 20 години в родината ни, да се върне заграбеното през прехода, да се ликвидира олигархията( политическата мафия) и нейните слуги в Парламента, да се възстанови икономиката и държавността, да се върне емиграцията и възстановят унищожените човешки ресурси, да се даде на всеки правото на труд в родината, достойно заплащане и стандарт като другите европейци, да направим родината си достойна държава в семейството на европейските народи, да се почувстваме "горди българи" от великата история и настояще на България, нека се присъедини към нас!

При нас е истината, реалността и бъдещето!
 

Ваша"Идея за България"

8 април 2009 г.

Добавете коментар


Реклами от Google